Keress Tobb Mint 50000 Hotel Ajanlat Kozott Vilagszerte

Munkalehetosegekrol Skociaban

Miért dolgozzunk az Egyesült Királyságban?

Nagy Britannia szívesen lát szorgos, munkájukat komolyan vevő munkavállalókat az EU valamennyi tagállamából. London, Európa legnagyobb városa, a legismertebb célállomás, de az országban számos olyan térség található mint például Skócia, ahol a munkalehetőségek és a helyi sajátosságok együttese harmonikus és kiegyensúlyozott életvitelre ad módot. A brit gazdaság továbbra is a legjobbak között van Európában. A szigetországi infláció és a banki kamatok a kontinenshez képest kedvezően alacsony szinten állnak. Az angol font erősödik az USA dollárhoz képest, a munkanélküliek aránya pedig továbbra is alacsony.
http://www.s1jobs.com





Könnyűvé tett ANGOL NYELVTAN! Szerezd meg a könyvet most !



Az Egyesült Királyság lakossága 60 millió fő körül mozog. Az etnikum nagyon változatos: a múlt század közepe óta elsősorban a volt gyarmatokról, így a karibi térségből, valamint Indiából és Pakisztánból érkezett jelentős számú bevándorló. Az elkövetkező néhány évben a lakosság létszámának növekedése szinte kizárólag a bevándorlásból várható, mivel a születések száma hosszútávon állandósult csökkenést mutat.
Miért válasszuk Skóciát?
Legelsőként Edinburgh és Glasgow dinamikusan fejlődő nagyvárosait kell említenünk. De ennél többre is számithatunk... Az öt milliós Skóciában tevékenyen elősegítik új tehetségek beáramlását, hogy a helyi lakosokkal sikeresen együttműködve erősítsék Skócia helyzetét a világgazdaságban.

(Image by www.geos.ed.ac.uk)
Skócia gazdasága dinamikusan fejlődik, ugyanakkor az átlagos életszínvonal magas, a társadalmi közeg pedig békés és barátságos.
Alacsony a munkanélküliség, tehát kitűnőek az álláslehetőségek, ezenfelül az ide települő önálló vállalkozók is jelentős támogatásra számíthatnak. Skócia világszínvonalú felsőoktatási intézményeiben nagyszámú külföldi diák tanul, akik közül tanulmányaik befejeztével egyre többen telepednek le Skóciában.
A skót bank és biztosító rendszer igen fejlett, a főváros, Edinburgh, jelenleg Európa hatodik legnagyobb pénzügyi központja. A fővárosi székhelyű Royal Bank of Scotland egyike a világ legnyereségesebb vállalatainak.


Az Északi Tenger alatt az 1960-as években fölfedezett olaj- és földgázkincs kitermelésének nyomán az ország ipari szerkezete jelentősen átalakult. Aberdeen városa méltán mondható Európa tengeri olajfővárosának. A nemzetközi olajipar pedig rendszeresen merít a skót olajkitermelés technikai újításaiból.
A számítástechnika skót fellegvára az Edinburgh-Glasgow folyosóban található. A világ első tíz számítástechnikai cége közül hétnek telephelye van Skóciában, ahol nemrégen a világ számítógép termelésének 7 százalékát állították elő. A skót tudománynak a termelésben való alkalmazását számos, a helyi egyetemekből kifejlődött csúcstechnológiai vállalkozás fémjelzi.
A gyors gazdasági fejlődés jelentős munkaerőhiányt eredményezett, amely főleg az egészségügyi valamint az oktatási ágazatokban nyilvánul meg.

Történelmi áttekintés
Skócia, Anglia, Wales és Észak-Írország mellett az Egyesült Királyság tagállama. A skót parlament majd 300 év után 1999-ben vált újra önállóvá. A testület bizonyos területeken önálló törvényhozási joggal rendelkezik, például Skócia önálló gazdaságfejlesztési, oktatási és egészségügyi politikát folytat. A skótok széleskörű nemzetközi kapcsolatokat ápolnak, az évszázadok során számos felfedező és utazó került ki soraikból. A XXI. század kihívása olyan új skótok betelepítése, akik az országot otthonuknak tekintik és átveszik a hagyományos skót vállalkozó és újító szellemet.
Skócia történelméről és magyar kapcsolatairól, valamint magyar vonatkozású aktuális skóciai hírekről az alábbi magya r/angol nyelvű weblapokon olvashatnak:
http://www.skocia.hu/
http://www.skocia.co.uk/

(Article Made by S1Jobs)